Jocuri full Pescuit la clean: Pescuit la clean , toamna

joi, 23 iunie 2011

Pescuit la clean , toamna


In prima partea a toamne multe insecte raman active Chiar si dupa prima bruma mai gasim pe camp cosasi si greieri . Acestia fac parte din meniul obisnuit al cleanului . Insectele devin active spre amiaza , dupa ce se ridica roua . Atunci le putem prinde cu usurinta . Din cauza frigului de peste noapte roua se duce mai greu , iar perioada de activitate se reduce cam de la orele amiezii pana spre seara . Atunci putem cauta greieri care se ascund cu usurinta in gaurile lor. Greirele este bun ca momeala si la pluta si la grund . De obicei toamna se pescuieste cleanul cu momeala artificiala , la grund si pluta.
Pescuitul la pluta , una din monturile preferate ale romanilor este cea cu bologneza de 6m echipata cu mulineta mica (nu micro) , fir 0.12mm si carlige nr 8-10. in functie de momeala. Ca momeli folosite sunt cosasi , greieri , cus-cus , virmusi , arpacas , porumb (in lapte) pestisori , rama rosie , broscuta mica , bobite de mamaliga .
Momeala Clean
  • Cosasii si greierii v-am spus cum ii gasim si ii punem pe carlige nr 8 sau 10 .
  • Viermusii ii punem in buchet de doi-trei , pe acelasi tip de carlig. Daca sunt colorati rezultatele sunt mai bune. Merg tot anul.
  • Arpacasul merge numai la inceputul toamei si se pune pe acelasi tip de carlig .
  • Porumbul in lapte se gaseste mai greu acum , dar mai este prin lanurile pentru siloz , sau pe langa arborii mari in locurile cu multa umbra , unde porumbul nu s-a putut coace . Se pune de obicei pe carlig 8-10 cate 2 boabe.Rezultatele sunt mai bune daca se si nadeste cu un pumn de boabe de porumb in lapte. Aceastea le taiem de pe stiulete cu un cutit bine ascutit.
  • Pestisorii reprezinta pentru multi cea mai buna momeala a toamnei . Prin metoda la pluta , dau rezultate mai bune ca la grund . Se folosesc plute nuu mai mari de 5cm si rezultatele sunt excelente. S-a prins cleanuti dar multi au avut surpriza dea prinde stiuca , biban , salau desi cautau cleanul.
  • Rama rosie da rezultate la clean in sezonul rece. Dupa ce dispar fructele , porumbul in lapte si insectele , rama rosie si viermusii , sau in combinatie cu larvele de chironomus sunt momeala de baza pentru ca acest pste ramane activ si in sezonul rece .
  • Pe de alta parte broscutele minuscule se mai gasesc doar la inceputul toamnei iar dupa racirea vremii ele se ascund
  • Bobita de mamaliga da rezultate bune in locurile intens nadite cu mamaliga , iar cum in tara mamaliga este cea mai raspandita nada , putem incerca toata toamna aceasta momeala . Nu este refuzata nici de scobar , mreana sau cosas.

3 comentarii:

  1. Ați uitat ficatul, măduva sau splina de la diverse animale, dau rezultate bune pe vreme rece, friguroasă, deci din noiembrie spre iarnă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Merg la o balta si sunt cleni de la palma in sus .... Am încercat la porumb la arpacas la vierme si rame .....Ai nu vrea nicicum .... precizez e balta ...ajutatima careva cu idei cum a prind la plută.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vierme colorat furnici de padure, si cel mai important , liniste si departare de locul unde pescuiești , nu trebuie sa stai foarte aproape.

    RăspundețiȘtergere